keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uudet kujeet ja sääennusteet!

 

 Vuosi 2014...



Mitä se tuo tullessaan? Luultavasti ainakin sen että päätin ryhtyä kirjoittamaan tätä tekstiä monen, monen sateisen kuukauden jälkeen. Mutta mikä minut ajoi tähän näppäimistön ääreen tekemään muutakin kuin vain näppäilemään hakusanoja, joilla löytäisin parhaat kissavideot Youtubesta? 


En ole varma, mutta uuden vuoden alkaminen on itselle ollut aina merkki puhtaasta alusta, eräänlainen udelleensyntyminen tähän maailmaan. "Olen selvinnyt edellisestä vuodestakin, seuraava on edessä, mutta mitä voisin tehdä toisin tänävuonna? Mitä kadun tai haluaisin muuttaa itsessäni niin, että olisin kanssaihmisille, mutta myös itselleni hellempi ja parempi ihminen jonka kanssa elää tässä maailmassa?" 

Jotkut suhtautuvat uudenvuoden alkamiseen hyvin välinpitämättömästi, mutta minulle se on aina murrosiästä lähtien ollut yksi isoimmista juhlapyhistä; on mahdollisuus muuttaa itseään parempaan suuntaan taas jälleen. Toisille uudenvuoden lupausket liittyvät kulutustottumuksiin, kuten alkoholiin tai muihin turhiin ostoksiin, mutta minulla ne ovat lupauksia muuttaa itseäni henkisellä tasolla. Esimerkiksi niin, että lupaan pitää kavereihin enemmän yhteyttä, tai lupaan olla sosiaalisempi kuin aiemmin. Miksi niin, en osaa sanoa. Mutta ennenkaikkea haluan kehittyä ihmisenä niin paljon hyvään suuntaan kuin mahdollista. 



Joskus olen pohtinut sitä, miksi ylipäätään haluan ja päätän "muuttaa" itseäni aina silloin kun uusivuosi on alkanut ja ainut muuttunut asia on päivämäärä. Niitä asioita, joita mennyt vuosi on tuonut tullessaan ei saa enää takaisin vaikka haluaisi, mutta niihin voi oppia suhtautuman udella tavalla. Ja tämä suhtautuminen on yksi asia, johon haluan itseäni opettaa; oppia hyväksymään tapahtmat niitä sen enempää miettimättä. Joitain asioita tapahtuu tahtomattaan, mutta jos niihin suhtautuu oikein ei mieliala täysin painu aivan pohjamutiin asti. Ja tämä on minulle ollut hyvin tyypilistä tramatisoida asioita enemmän kuin on ollut tarpeen. Mutta "mitä sitten"-asennekaan ei aina ole hyväksi.


Mutta tulevalta uudelta vuodelta odotan seikkailua sellaisiinkin tuntematomiin puoliini itsestäni, joita en välttämättä haluaisi löytää, mutta joista voin silti oppia kaikkea uutta. 




CygnetCzar out.


P.S En omista yhtään tässä tekstissä esiintyvistä kuvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentin tulee olla asiallinen! Ei spämmejä, mainoksia tai muita blogiin kuulumattomia viestejä/kommentteja. Asiattomat viestit poistetaan välittömästi!